Снимка: БГНЕС
fallback

Дежурен екипаж на самолет "Спартан" от авиобаза Враждебна е бил задействан на 28 януари вечерта със задача да транспортира медицински екип от УМБАЛ "Св. Екатерина" при създадена донорска ситуация за органна трансплантация, съобщиха от Министерството на отбраната.

Командир на екипажа е майор Стоян Барев, помощник-командир – майор Веселин Асенов и борден инженер – капитан Николай Михайлов.

Самолетът е излетял в 19.42 ч. и е кацнал на летище Варна в 20.42 ч. В 23.55 ч. същата вечер самолетът се е приземил обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип е изпълнена успешно.

Екипажът е задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Някой да развие темата за спасителните хеликоптери? Съвсем неотдавна голям диспут се проведе тук! Цена? Стойност на летателен час? А, да питам: има ли площадка за Спартана на покрива или в двора на някоя болница?

8

Анонимен

преди 2 години

До Сибила Маргаринова//Ами хвърчилото трябва да хвъчи. // дали с чантичка или без.//иначе хвъчилаторите си губят лиценза. И не могат да хвърчат..Трябва да трупат летателни часове/// Така ,че е по-добре да свършатт някаква работа ///Ръйшш??

7

Анонимен

преди 2 години

Явно пак са изнесли някой бял дроб. Надявам се поне сърцето да е отишло при българин/българка. Толкова много хора чакат с надежда тия ситуации.

fallback