fallback
 
От днес в сила влиза заповедта заведенията в София да работят до 22 часа и на едва 50% от капацитета си. 
 
Собствениците обаче обявиха, че ще бойкотират мерките. Те се определят като най-ощетения бранш, защото почти 100% от персонала е ваксиниран.
 
"Ние нямаме избор. Повечето от колегите, които не са фалирали още, нямат варианти какво да правят. Ако трябва да спазват тази заповед, това означава да фалират бавно и продължително. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. По-добре да ни пишат актове и ние ще ги обжалваме", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на заведенията в България Емил Коларов.
 
Ресторантьорите започват протестни действия. Първи излизат в Стара Загора, ще има и в други градове, както и национален протест. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 2 години

Напишете в гугъл ottawa truck convoy или freedom rally и вижте как се прави. 50000 камиона в опашка над 70км са на път към Отава да протестират за отпадане на всички ковид мерки. По пътя събират хиляди хора и са посрещани от хиляди с плакати и знамена. От САЩ също са се запътили още камиони да подкрепят. Стотици хиляди направо правят революция без оръжия(засега, че там почти всеки има оръжие вкъщи). На това ни полиция може да скочи да бие и стреля, ни армия.

76

славянин

преди 2 години

Това чака наболите се *** повярвали на ''честната пионерска'' на властта, че ще си върнат свободата! И без свобода ще бъдат, и без работа, и без пари!

75

Така ви се пада

преди 2 години

Да фалирате дано, продажни кръчмари! На ви зелени сертификати, на ви задължителна ваксинация - сами си го поискахте и предадохте всички останали българи! Сега се оправяйте сами и сърбайте каквото сте надробили! Фалирайте и ще танцувам пред затворените ви врати!

fallback