fallback

Депутатът от ИТН Георги Георгиев смята, че КПКОНПИ може да заработи по-добре, ако бъде разделена на две.

"Защото едното е установяване на самата корупция, другото - в резултат на това комисията да стартира производство по отнемане на въпросното незаконно прието имущество. Те са свързани, но могат да бъдат разделени", обясни Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Едната половина на Сотир Цацаров говори като експерт, другата половина – като говорител на ГЕРБ. Така депутатът от "Има такъв народ" коментира пред "Денят ON AIR" изслушването пред Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

Реформираната КПКОНПИ трябва да се бори приоритетно с офшорките и подставените лица, стана ясно от думите на Георгиев.

"Наясно сме, че никой от нашите политици вече не придобива директно имущество, а с подставено лице, със заповед, с договори... Това е практиката. Когато решим този проблем, тогава ще се разбере незаконно придобитото имущество. Проблемът е ако не можем да го установим", изтъкна Георгиев.

По думите му политиката на управляващите е да се сменят старите с нови, защото "старите не вършат работа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

Комисията и корупирана от много години ,и децата знаеха че не работеше и и нужни да върнат огромните си заплати с 10 г.назад

12

Сатир

преди 2 години

"Наясно сме, че никой от нашите политици вече не придобива директно имущество, а с подставено лице, със заповед, с договори" Просветнало му на моченцето, нещо духовно, нещо дзен? Най вече, нещо като нищо на света.

11

Пустиняк

преди 2 години

Сотир Цацаров ви направи разногледи. Евала на тоя магистрат. Един въпрос неможахте да му зададете като хората. Тепкахте и мрънкахте - пълни неграмотници.

fallback