Снимка: БГНЕС
fallback

Българската прокуратура е изключително притеснена, че последните месеци сериозно се заличава постигнатия напредък след приемането ни в ЕС по линия на върховенството на правото. Наблюдават се притеснителни тенденции, които аз лично не очаквах и не съм виждал в работата си след 1994-та година.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Брюксел, където беше изслушан в Групата за мониторинг на демокрация в Европейския парламент.

Не се чувствам горд като българин да го кажа, но прокуратурата смята, че е налице нужда от по-сериозно наблюдение върху България по механизма за върховенство на закона, каза Гешев и предупреди, че с бързи крачки вървим към престъпността от 90-те години.

Скоро това няма да може да бъде скрито за повечето български граждани, предупреди Гешев, след като поиска по-сериозно наблюдение от Брюксел върху страната ни. Като причина Гешев изтъкна опитите за война със съдебната власт и липсата на взаимодействие между институциите.

Главният прокурор заяви, че европейските депутати не са го питали нито за "Барселонагейт", нито за случая с кюлчетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

115

преди 2 години

И прокуратура, и съд, показват безсилието на управляващите България, да се създаде, и въведе ред и законност в държавата. Аз като гражданин питам, какво значи 48 висящи дела срещу 1 личност?Има чадър за тази личност, от прокурор, съдия,? От кой

220

Анонимен

преди 2 години

Европа няма да се трогне особено на твоите наивни и сълзливи обяснения , как ти правиш всичко за закона , а по улиците се разхождат рецидивисти с десетки престъпления , източват се нилиои в чували , ит.н. ! Няма как да им обясниш целият хаос , и всичко което се случва , защото на теб ти вярват само Б.Б. , Д Атанасова , Т. Биков и Д.Митов , може би и Т.Дончев донякъде ! Кьовеши и ЕвроИнституциите , отдавна те знаят какво представляваш и без К.Петков да им обяснява -Кого се мъчиш да ЗАБЛУЖДАВАШ бе

219

Анонимен

преди 2 години

Те ЗНАЯТ ОТЛИЧНО какво става в Бг Гешев , те ЗНАЯТ също ОТЛИЧНО ТИ за какво, как и от кого си СЛОЖЕН на този пост , кой те е ИЗБРАЛ , ВЪРЗАЛ и т.н.! Те отлично ЗНАЯТ и ти колко си "загрижен" за " върховенството " на закона ( доколкото изобщо го има ) , знаят и как сте се капсуловали , как се провеждат конкурсите с един кандидат , знаят и как като се раздуха някой гаф отивате посланници във Валенсия , за да се замаже, Вече знаят и за КРАЖБИТЕ на Европари ( за които ТИ разбира се нищо не си чул) !

fallback