fallback

Премиерът Кирил Петков съобщи, че страната ни е била поканена вчера в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). До този момент страните са 36.

"Сега са поканени още няколко страни и ние сме една от тях. Това за нас е огромен дипломатически пробив", коментира Петков след края на днешното правителствено заседание.

Според него приемането на страната ни в ОИСР ще направи много по-лесно привличането на чужди инвестиции.

"Излизаме по всички международни бази данни за страни с нисък риск, което означава, че на финансирането на нашите компании и на нашата държава ще бъде погледнато по съвсем различен начин", коментира министър-председателят.

Той уточни, че все още не сме част от организацията, а България е само поканена да членува, за което трябва да отговори на определени критерии.

"Радвам се да кажа, че България влиза в един клуб на развити нации, които са оценени като нискорискови. Това увеличава много потенциала ни за инвестиции", коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

никаква полза няма България от тази покана , гледайте интервюто на Григор Сарииски за еврозоната

32

Доката на Кирчо

преди 2 години

Ей , Кирчо скъса се да лъжеш бабиното. По добре си е ела вече стига си се излагал. Това за ОСИР още дядо ти Бойко го уговори и то заедно с Румъния. Не се хвали пред приятелчетата ти с чужди успехи.

31

пенсионер

преди 2 години

Абе момче,стига си се хвалил -НИЩО съществено не си направил-това изобщо не е твоя заслуга !!! Не се и опитвай с чуижда пита майчин помин да правиш !!! Най-добре е НИЕ, на родът да те хвалим,а не ти да се самоизтъкваш !!!

fallback