Снимка: БГНЕС
fallback

В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ на 24 януари 2022 г. беше проведена среща между министъра на отбраната на Република България Стефан Янев и извънредния и пълномощен посланик на САЩ в нашата стана Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Министър Стефан Янев сподели, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока. Той допълни, че ще фокусира усилията си върху придобиването на нови способности за Българската армия, в частност възможностите за продължаване на реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Посланик Мустафа на свой ред отбеляза готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

малко факти

преди 2 години

САЩ/НАТО/ нямат бази у нас.Имат в Румия 2,в Турция 3.От време на време през 5-6м. имат съвместни учения.Този министър Ст. Янев никога не е отговарял за повече от 40 човека.Как го направи служ.мин. председател Радев е част от криминален роман.Слаб във военотехн. отношение, слаб в административно и правно отнош-е. След Аню с оня прякор е най слабия военен министър в новата ни история.Един правен казус не може да направи, камо ли политически!Такива като него са само за охранители на паркинг.

78

ББ

преди 2 години

пак започнаха с цензурата,споделих,че янев ...е...внимателен...Народа ни няма загубена битка и няма спечелена война...заради политици,чу трябвада имаме позиция а не да стоим разкрачени,САЩ не са ***...Русия също...та с кого сме?...г-н Янев...страна..с кого сме?...страха ви от путин и от ...ами ако имаме приятелби ще ни помагат...и ние на тях!...вие само господари и началници,намерете приятелите ни и да работим заедно политици

77

Добре е

преди 2 години

След всяка такава среща русофилчетата вият на умряло.

fallback