Снимка: БГНЕС
fallback
"Комисия по бюджет и финансиразгледа предложението ми COVID добавката да не се удържа за погасяване на дългове на пенсионерите", каза пред bTV омбудсманът Диана Ковачева.
 
"Надявам се да се гласува в пленарна зала и при следващите пенсии тя да е защитена. Тя е целева добавката, тя е за оцеляване", каза още омбудсманът.
 
Ковачева подчерта, че подкрепя създаването на закон, който да има контрол над колекторските фирми, както и създаването на регистър.
 
Колекторските фирми вече нямат право да начисляват солствени такси върху прехвърленото към тях задължение. 
 
"Имаме една жалба, в която човек има дълг към мобилен оператор и той казва, че от 10 г. не е клиент на този оператор, но един ден му се обаждат и му дават два дни да си погаси задължението от 28 лева и му казват че ако на втория ден не го погаси, дългът му ще стане 700 лв. 25 пъти нарастване на дълга, хората ме питат какви са правилата, а няма правила към момента", каза още Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

toti

преди 2 години

Виновни са банките и операторите,които след като не си платил такса за притежание на карта и не си теглил ти начисляват наказателни лихви!!ЗАЩО !!! Аз не искам нова карта ,а те ме насилват да си я взимам щото видиш ли ми я искарали,но разбирам след 5год???

5

dakotabg

преди 2 години

А за дарения,към партия?

4

Анонимен

преди 2 години

Вместо да ги забранят се минава на регулацияЗащо изобщо съществуват? Нали има ЧСИ и ДСИ.Вместо да им"избодат"очите им изписват вежди.Колкото до Банките,кредитори.Ами то най лесно е да дадеш на бедния и гладния1 лв,а да му поискаш да върне 10.Кви банкери са тия ве.Това са бандити с бели якички.Едно време имаше истински банки.Дори до 4-5-то коляно издирваха наследници за да им предадат наследствени пари.А сега питат,човека още ли е жив.И вместо да правят хората богати,ги ошмулват до шушка с такси.

fallback