Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив
fallback

Премиерът Кирил Петков покани протестиращите срещу зеления сертификат на разговор в петък. Той подчерта, че уважава правото на протест.

Виждам задълбочена разлика между група хора, които не вярват в Covid. Това, което ми се вижда, че може да бъде направено, е да бъде направена работна група. След като ми изтече карантината, аз имам бустерна доза, бих седнал да си говоря с тези хора и да изработим нов модел, заяви той пред bTV.

Oще по темата
Искам да покажем новия модел преди да е дошла новата Covid вълна, заяви Петков.

Той добави, че трябва да говорят хора, които са експерти и че би искал да чуе мнението на протестиращите хора, но те трябва да имат експертен опит.

Очаквам още в петък да бъдат излъчени знаещи хора от този протест, с които да обсъдим тяхната гледна точка, коментира министър-председателят.

Премиерът беше категоричен, че зеленият сертификат няма да бъде отменян, но изрази тревога, че болниците няма да имат капацитет, за да посрещнат по-голям брой заразени с коронавируса.

Той каза, че ако над 80% от интензивните легла бъдат заети, ще се наложи да бъдат взети допълнителни мерки.

Петков допълни, че приоритет на правителството е учениците да учат присъствено, но компромиси със здравето на хората няма да се правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

341

Зелен чарап

преди 2 години

А ето сега *** може да направи граждански квоти в различните комисии те ти нов модел. Шибай граждани на квотен принцип, за да гледаме колко са точно бройките и за кое и за кое колко се дава и дай трибуна на гражданските съвети по медиите, за да може да се знае кое какво що. Колко пари са дадени за уакси ни кало за тестове, калко са изплатени на лекари на първа линия, колко на поставящите уакси ни и колко фирми са фалирали от тогава и защо болниците на стигат за 5000 човека, за знаем кое и кол

340

Фашага

преди 2 години

Самолетчето и обратно!

339

Анонимен

преди 2 години

И те ще те поканят на терминала,да литнеш за Канада и да ни освободиш от неадекватното си,некомпетентно присъствие,пионке такава

fallback