Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"За съжаление, през 2021 година много българи обедняха от честен труд. Трябва да компенсираме тези, които не бяха подкрепени", заяви Любослав Костов от КНСБ в студиото на "България сутрин".

В края на миналата година председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ако има консенсус в новото управление за запазване на работните места, това трябва да бъде във фокуса, а не да се говори за дефицита в бюджета.

"Структурата на държавния бюджет трябва да бъде функция, която да облагодетелства обществото", допълни главният Костов.

Oще по темата


Според него минимална заплата от 750 лева ще бъде реалност по някое време тази година .

"Минималната заплата трябва да ни осигурява необходимите блага, стоките и услуги от първа необходимост, иначе влизаме в категория работещи бедни", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Дефeренцирана минимална работна заплата няма как да има, трябва да има една обща национална заплата. Трябва да има базов минимум и този минимум не трябва да бъде подценяван, както се прави в България", категоричен е Любослав Костов.

"България е единствената страна, която не вдигна минималната заплата, няма готов бюджет и няма пари от План за устойчивост и възстановяване, за което ние сме сериозно притеснени", допълни икономистът.  

И заключи, че безработицата в България не е чак толкова висока, но приетият мораториум ще доведе до множество фалити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 2 години

Тази метафора е Истината за целия ни Преход. А ако потърсим обратния синоним - Доста пък забогатяха от нечестен..

76

Анонимен

преди 2 години

От 32 години сме работещи бедни, а КНСБ спи.

75

Анонимен

преди 2 години

До АлоооТака е, преди 20 години американци се подиграваха на китайците, че бачкат за 1 долар на ден. Сега им дишат прахта и стандарта на живот е съпоставим. Трябва бач, не само с искане.

fallback