Снимка: Helpbook

Общ преглед
Поради валежите през последните седмици на улици, тротоари и пътеки са се образували кални локви и дори малки езера, които представляват истински предизвикателства за преминаващите, особено на места, на които не е извършван ремонт от години. За пореден път жител от район "Младост" се обръща чрез платформата на Helpbook.info към отговорните институции по следния проблем:

„Беше получен отговор от общината в квартал "Младост", който обаче все още остава в сферата на "светлото бъдеще". Не съм сигурен дали продължава промяната, но безхаберието със сигурност си е константно в община Младост. Въпрос за ремонтиране на 50 м пътека, по която преминават ежедневно стотици граждани, а родители водят деца на детска градина, се протака вече години! Приложените снимки са от настоящото деградирало състояние“, пише в сигнала.

Друг наш потребител ни е изпратил снимки от състоянието на улиците в квартала, като твърди, че след преписка между СО и община „Надежда“ и обещание за включване на ремонт в две последователни години 2020 и 2021, състоянието на улицата вече е бедствено.

Проблем с придвижването имат и преминаващите през район „Студентски“: „В ж.к. Малинова долина имаме 3 улици дълги по около 300-500 метра. Колите в квартала станаха страшно много покрай новото строителство. Няма никакви места за паркиране. Колите паркират от двете страни на улицата. Когато насреща ти идва автомобил, се налага да караме на "заден" по 50-100 метра, за да се разминем.От името и на други съседи, най-добронамерено моля: В най-скоро време да направите някак си улиците да бъдат еднопосочни, за да не се пресрещаме и изнервяме. Бетоновозите и тежките самосвали от прилежащите строежи, образуваха по нея ями по 40-50 см дълбоки и цялата улица е в една педя кал. Ако с нещо можете да помогнете, направете го“.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар