fallback

"Инфлацията не е галопираща, но е сериозно увеличена спрямо последните 10 години. Има мерки, но банките не провеждат антиинфлационна политика", посочи финансовият експерт Емил Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

От изказването му стана ясно, че когато имаме инфлация на еврото, ние внасяме инфлацията у дома. Според него носим всички негативи на еврото, но нямаме възможност да ползваме позитивите му.

"Поради особеността на валутния борд ние сме в по-добра ситуация. Ефектът от него е по-скоро благоприятен", заяви от своя страна финансовият експерт Красимир Катев.

Според него единственото, което българинът може да направи при инфлацията е да си свие потреблението.

"Доходът на българина нарасна с 10%, заплатите ще продължат да растат. Тенденцията е в посока на укротяване на цените. Добрата новина е, че бюджетът е в добро състояние", каза Катев.

Двамата събеседниците обединиха мнение, че не е проблем, че бюджетът не приет.

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

toti

преди 2 години

Ще намалите хляба,цигарите,безалкохолните,алкохола,ще пътувате с градския,ходете пеш,работете 4 дена,перете вечер,харчете само в събота за цяла седмица/защото сте спестили от всичко преди казаното/ и си заделяйте парите дето са останали за седмицата,тъка всяка седмица ще видите колко сте спестили за месеца и тъка 3месеа до лятото ще имате и пари за море,екскурзии,а може и мебелите са си смените ...ееееееее живот ...сао за ядене ли ще мислите аааааааа???

71

Анонимен

преди 2 години

Какво да свия, Надникът ми е 70 лв на ден. Работя 9 часа, свършвам работа, отивам в магазина и за 5 мин изчезва всичко заеаботено - за сиренце, хляб, мляко и разни дребни неща. На другият ден пак няма за ядене..

70

Габи

преди 2 години

До 84 Прав сте, че племето е неблагодарно и затова избра новите самохвалковци и лъжци. Не е нужно да мислим, а да гледаме какво става, че една кокошка мислила, мислила и накрая......Миналото лято имаше кой да плаща и да скачат по площадите без причина, а сега когато цените непрекъснато растат, никой не се показва. За жълти стотинки сме готови да продадем и душите си.

fallback