Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Лекари от болница "Лозенец" ще се съберат на протест пред Министерството на здравеопазването от 11:00 часа днес, съобщи Нова тв. Те ще искат оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Причината за недоволството им е започнатата от него процедура по вливането на многопрофилната болница "Лозенец" в Детската болница "Д-р Иван Митев".
 
Медиците смятат, че няма как в сградата на бившата правителствена болница да бъде поместена и Педиатрията, защото няма достатъчно места и е невъзможно технически да се случи.

Още по темата
Притесняват се и че ще загубят работата си. Те са категорични, че действията на Стойчо Кацаров ще доведат до закриването и на двете болници.
 
"Не става въпрос дали трябва да се строи или не, а това как ще се направи и какви ще бъдат последствията от това. Те ще бъдат унищожаване и на двете болници", заяви директорът на болница "Лозенец" доц. Радосвет Горнев.
 
"В разгара на кризата с COVID-19, когато сме се посветили на това и го извършваме без да вадим дивиденти от него, в навечерието на празниците ще се получи нещо, от което ще пострада детското здравеопазване и цялото общество", каза още той.
 
"В случая не просто прозират някакви нечисти интереси, а е очевидно, че има финансова изгода. Къде е промяната и спирането на корупцията, когато два дни преди встъпването в длъжност на нов министър се решава да се закрива лечебно заведение и действащ факултет към най-старото висше учебно заведение в България?", коментира една от лекарките в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар