Снимка: БГНЕС
fallback

Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах в последните месеци. Това каза регионалният министър Виолета Комитова пред журналисти в парламента.

Министър Комитова посочи, че няма покана да остане в бъдещото правителство.

По повод днешния протест на фирма АМ "Черно море" АД, Комитова каза, че това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан - Стара Загора и има неизплатени средства от страна на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Тази фирма е част от група фирми около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан - Стара Загора от АМ "Тракия", но тези 207 млн.лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще", обясни министърът.

Тя бе категорична, че регионалното министерство няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания "Автомагистрали" ЕАД, а не с регионалното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 2 години

АПИ При тази бабишкера, не се свърши никаква работа. Една трева отстрани на пътя не се окоси, един храст не се премахна. Пътищата са заприличали на джунгла. Да не говорим, че маркировка, няма почти никъде, на съвестта и /ако има такава/ ще тежат десетки жертви. Не случайно дечицата загинаха на Струма, през нощта при липса на маркировка, шофьора се обърква. Нарочно нареди на нейната шайка подчинени да спрат парите за ремонтите към фирмите. А пари в АПИ имаше и сега има, от злоба не ги даде.

43

Ало ша ва плющя

преди 2 години

Коомуняги обида ли е че я цензурирате?

42

Ша ва плющя

преди 2 години

Това тук е нещо като Работническо дело за ***, само че е за гъърбавите.

fallback