fallback

Общ преглед
Служители на Министерството на културата запечатват редакцията на вестник "Труд".

Главният редактор на медията Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение заради акцията на полицията в редакцията.

Oще по темата
Казусът с вестника е от лятото, когато служебният министър на културата Велислав Минеков изпрати предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в сграда на ведомството, които са отдадени под наем на вестник "Труд". Причината - неплатен наем и консумативи.

След това от редакцията са представили документи, с които опровергават тези твърдения.

Блъсков каза, че това са политически репресии. Той заяви, че в редакцията на вестника работят 60 служители, които няма да напуснат доброволно, предаде БНР.

По-рано по време на консултациите при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ призова за позиция президентската институция по отношение на случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

300

Анонимен

преди 2 години

Кирчо и Кокорчо са спонсорираниот бившият шеф на моссад и след като приключат от България ще е останала само пепел.Държавната администрация ще е утроена.Медия ще има само една в-к Работническо дело.Главният архитект на промяната Чорап Радев ще излиза на всеки 3 мин като един всевластен феодал в триминутки на омразата за да плюе храчи и свива смешното си юмруче което люто ще размаже лошият капитализъм IT сектора и всеки бизнес дръзнал да не дава всичките си пари на Кокорчовата министерска чета,

299

Карл Маркс

преди 2 години

"Трагедията е страшна", затварят "редакцията" , застрашават "Свободата на словото" и най-вече лишават от партийни приходи и реклами, абсолютно ненужното и нечетено от никого издание на алкохолика Петьо Блъсков. Машалла ))

298

Анонимен

преди 2 години

Тия отдавна трябваше да ги закрият, абсолютно правилно решение.

fallback