Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадай коментира в първия работен ден на новия парламент, че ако нещо отличава 47-ото НС от предишните, то е безусловната отговорност, с която са натоварени от избирателите депутатите да прекъснат поредицата от предсрочни избори и да започнат да решават кризите.

„Тези, които не гласуваха, ни показаха, че не искат да гласуват за политици, които се занимават със себе си, вместо с техните проблеми. Избирателите не дадоха властта на нито една партия и задължиха партиите да търсят съгласие за национални приоритети, а това е възстановяване на диалога“, посочи Карадайъ.

Още по темата

Политическата криза трябва да започне със съставяне на кабинет, настоя той.

Според него и в този НС ще има управляващи и опозиция, но конструктивният диалог трябва да е в търсене на верните решения.

ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката, увери лидерът на движението.

Според него ниската избирателна активност се е дължала и на машинното гласуване. Карадайъ обвини полицията в репресии по време на последните избори.

„България фатално закъснява със своя План за възстановяване и устойчивост, за оперативни програми не се говори. Всички ние скоро ще трябва да преосмислим думата бедност, не е трудно да се прогнозира какво следва с растящите цени на храни, ток, парно“, коментира той.

"България губи битката с пандемията поради безотговорното отношение на изпълнителната власт“, упрекна още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase