Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Снеговалежът на автомагистрала „Хемус“ създаде проблеми. Близо 100 ТИР-а закъсаха между втория и третия тунел на аутобана.

Пътното платно в посока Варна се почиства, но в обратната посока обработката е затруднена заради закъсалите тежкотоварни автомобили.

Пясъкоразпръсквачите останали блокирани, което попречило да разпръснат пясък и луга. По мнението на специалисти грайферите на гумите на тировете са износени и това е причината за блокадата на „Хемус”. Шофьорите обаче твърдят, че имат хубави гуми, но е заледено.

Oще по темата
От АПИ съобщиха, че временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за всички МПС поради снегопочистване. Трафикът в посока София се осъществява за всички МПС по обходен маршрут: Правец - Ботевград - път I-1 - София.

Закъсали автомобили има и по магистрала „Струма“ между Дупница и столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

До "!". Само да те светна, че има зимни гуми за камиони. И в зависимост от оста, гумите за управляващ, задвижващ или ремарке. Аман от задклавиатурни нинджи!

22

! до 20

преди 2 години

Само да те светна, че няма зимни гуми за тирове!

21

Анонимен

преди 2 години

А какво търсят тировете на магистралата? Освен че създават опасност за всички останали, могат спокойно и на горе-долу същата цена да си се натоварят на влакове до крайната точка в страната - така и БДЖ няма да е на последни издихания, и ще се облекчи поне петорно движението по пътищата, и огромна част от катастрофите по магистралите няма да се случат.

fallback