Снимка: БГНЕС

Българското външно министерство излезе с препоръка към българите да избягват пътувания до страните от южната част на Африка.

По информация на посолството ни в Претория, заради новооткрития вариант на COVID – 19 - "Омикрон", голяма част от авиокомпаниите, които оперират от и до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсуана, Есватини, Зимбабве и Лесото, са обявили, че спират полетите от тези страни на основата на въведените мерки в съответните държави.

Препоръчваме на българските граждани да се въздържат от пътувания до страните от южноафриканския регион до изясняване на ситуацията и възстановяване на полетите, отчитат от МВнР.

Българските граждани, изпаднали в беда, могат да се свързват с посолството ни в Република Южна Африка денонощно на телефонен номер +27798937336. Той се използва за съобщаване на спешни случаи и кризисни ситуации с цел оказване необходимото съдействие на засегнатите.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +35929482404; +35929713856 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.
 

Коментари Напиши коментар

32

Бойко Крадлев

преди 1 месец

Леле дано само не е вирус по кюлчетата.

31

Анонимен

преди 1 месец

Вместо да се забрани то трябва да избягва някой , ето тва е българщината на Бай ***

30

Веселинъ 7112136860

преди 1 месец

И кой е тоя българин ,който се е засилил натам? Аз мисля,че ченгетата трябва да се поочистят от евреи и турци безмозъчни,които им пишат комюникетата. Само ЦСКА!