Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Уточнихме с главния прокурор на РСМ и ръководителя на Спецпрокуратурата там получаването от македонска страна на документите за превозвача, пътниците. Това заяви Борислав Сарафов, директор на НСлС, който е на мястото на инцидента на АМ "Струма", предаде БГНЕС.

Ключовият момент е получаването по най-бърз начин на биологичен материал от техните близки и роднини, за да идентифицираме всички жертви. Мисля, че вече започва в РСМ този процес. Случаят и при тях е с изключителен приоритет, добави Сарафов. Все още огледите продължават.

Oще по темата
Разследва се от какво е причинен чутият взрив.

"Отново стигаме до водещите версии дали е човешка грешка или техническа неизправност на автобуса. Имало е втори шофьор, но не можем да кажем дали е оцелял. Мислим, че и двамата шофьори не са оцелели", добави Сарафов.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, която също е на място изрази съболезнования от името на прокуратурата. Ще положим максимални усилия за бързо и ефективно разследване. За съжаление главният ни прокурор е на работно посещение в Хага, но още сутринта възложи разследването на екип от НСлС - най-опитните ни колеги, добави Милева. За момента в РСМ няма да се провежда допълнително паралелно досъдебно производство, добави Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

вешин

преди 2 години

Борислав Сарафов заедно с Гешев трябва да бъдат позорно изгонени и съдени!

30

1908

преди 2 години

Спомнете си миналото и го сравнете. Когато комунистите вземат цялата власт винаги имаше такива работи. Спечелиха изборите миналия ден - вчера маса изгорели в дом за стари хора, а днес гробища на пътя. Узакони се новото управление от сатаната - вече могат да дерибействат. Курбанът за Звяра е даден.

29

до аа1830

преди 2 години

Кухчо..аз работа по мантинелите нямам...имаш ли против, къде и с колко ми е ясно..Като гледаш снимката в перспектива...липсва ли маркировка..пътя лош ли е. Селяндурника си ти..че не разделяш просото от плявата.. Беги да караш че имаш още много...да учиш.

fallback