Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Негово светейшество българският патриарх Неофит отправи съболезнователен адрес по повод трагичния инцидент на автомагистрала "Струма", съобщиха от Отдел "Връзки с обществеността" при Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия.

"Опечалени братя и сестри, в ранното утро на днешния ден до нас достигна вестта за трагичния инцидент с автобус на автомагистрала "Струма", в който пътуваха 53-ма души - граждани на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, между които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът отне свидни човешки животи, а семейства се облякоха в безутешна скръб", казва патриарх Неофит.

Негово светейшество отбелязва, че "в тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко...".

"В седмицата, в която се молим за загиналите при пътнотранспортни произшествия, тази поредна трагедия ясно ни показва, че катастрофите и инцидентите по пътищата са вследствие на множество фактори. С отеческа загриженост се обръщаме към всички, които шофират да бъдат разумни и отговорни по пътя! Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа! Бог да ги прости и упокои там, където почиват праведниците!“, заяви още патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Roko

преди 2 години

Бог да ги прости.

19

Архимандрит

преди 2 години

Помолете се за грешните си Души и се смирете защото това можеше да сте вие на въглен или вашето дете или детето на вашата сестра или майка ви и тн. Смирете се защото в очите на Бог сте по малки и от една мравка! Казано е ,че този свят е даден за управление на САТАНАТА.Не на Бог,а на Сатаната. Това в тази симулация тук е ТЕСТ ЗА ВАС.Всичко ,което ви се дава ви се дава с цел да се провери що за хора сте!Повечето от вас не сте нахранили 1 коте на улицата.а пишете глупости.Засрамете се грешни сте.

18

Анонимен

преди 2 години

Всички тези железни каски попове владици имами ходжи и равини трябва да се съберете и всички един след друг да прочетете молитви и да направите след това във всички Областни Български градове Курбани, защото това е Анихилация на Човечеството Всяко нещо в този реалм се случва с причина ,която вие не разбирате. Ако не го осъзнавате ,че само за 10 г в България са Избити и Анихилирани повече хора отколкото в ИРАК Сирия и Афганистан то вие сте МАЛ00УМНИ!

fallback