Снимка: БГНЕС
fallback

48-годишен мъж е задържан, след като направил опит да подкупи полицаи. Деянието е извършено в участъка край Цалапица на магистрала "Тракия".

С парите той се опитал да спре проверка на автомобила, в който превозвал мигранти.

Мъжът е с повдигнато обвинение и за това, че противозаконно е подпомогнал трима граждани на Сирия да пребивават и да преминават незаконно през страната. На 21 ноември, на автомагистрала, полицейски служители спрели за проверка автомобил.

Те поискали документите му, при което водачът излязъл от автомобила, за да им ги даде. Мъжът поставил документите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Oще по темата
Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Той е бил задържан. При извършена проверка в багажното отделение на колата са били открити трима чужденци без документи за самоличност.

Установено е, че те са граждани на Сирия - двама от тях младежи на 16 г. и момче на 12 г. Пътували в посока към София. Настанени са в Миграционен център. Обвиняемият е задържан за 72 часа.

Наказанието, предвидено от закона по първото повдигнато обвинение спрямо извършителя, е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а по второто - лишаване от свобода от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Само нампомням че в Гърция за всеки заловен мигрант ти дават по 8г, за всеки. Тук съдебната система е няма никаква, дали прекаваш 1 или 100 пак 10г ама всъщност няма един в затвора. Смях.

8

българина

преди 2 години

за предатели наказанието от хилядолетия е едно.....на място

7

Хахаха

преди 2 години

Хахахаха споделено пътуване.

fallback