fallback

Акция "Зима" е в разгара си. От неделя до края на месеца пътните полицаи ще проверяват техническата изправност на превозните средства.

Ще се следи и дали автомобилите са със зимни гуми. Минималната дълбочина на протектора на гумите е 4 мм, в противен случай водачите ги грозят санкциите между 50 и 500 лева, уточниха от "Пътна полиция".

Проверки ще има и за осветителните системи на автомобилите.

През предходната акция "Зима" са проверени близо 79 хиляди превозни средства. 426 са спрени от движение.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Плам

преди 2 години

Само,пояснение,евтините гуми не означават некачествени,а по бързо ще се износват,карам корморан на мокро клас С,а скъпите гуми по 200 лв.пак са клас С на мокро.Кой ще определи и как колко са качествени?Ясно,на око,ако е корморан дебица,рикен са некачествени.Мишелин и другите ще са качествени.Ами нормално,такава ни е държавата,кое ни е наред.

58

Горд

преди 2 години

Много интересно как ще проверяват една гума колко е качествена,подвижна лаборатория ще имат?Балканска простотия,далеч сме от цивилизованите страни,много далеч.

57

Алек

преди 2 години

Писна ми от простотии. Всички разбраха, че понятието зимна гума не съществува в ЗДВП. Трябва да се знае, че няма стандартизиран уред за измерване на протектора. Това е като да те тестват за алкохол без тестер. Сега пък и мобилна лаборатория ще трябва за определяне на качеството....

fallback