Снимка: Facebook
fallback

Д-р Радислав Наков, който осъди  МУ-София за дискриминация, загуби битката с рака. Той страдаше от клетъчен лимфом, с който се бореше от няколко години.

Младият лекар бе определян за една от бъдещите надежди в гастроентерологията.

Oще по темата

За кончината му става ясно от съболезнования на именити у нас лекари като проф. Ивайло Търнев и проф. Костадин Ангелов,  споделени в профилите им във Facebook.

Въпреки заболяването си, д-р Наков остана деен и активен и не спря да се развива в професионалния си път. Само преди седмици ръководен от него екип, разработил български проект за гайдлайн, спечели грант на UEG – United European Gastroenterology, а добрата новина сподели самият той в профила си във фейсбук. За постиженията си в областта на медицината пък тази година бе отличен и с почетния знак на президента.

Той създаде и разви единствената в България платформа, създадена от лекари за лекари - Medical News. Д-р Наков бе сред малкото медици с интереси в областта на болестта на Крон и улцерозен колит.

Името му стана по-известно в края на 2019 г., когато самият той в социалните мрежи сподели, че се явил на конкурс за асистент в Катедрата по гастроентерология към МУ-София, но изрази съмненията си, че не го е спечелил, защото е болен.

В личен пост в профила си във Facebook той разказа подробно цялата история, като посочи, че няколко пъти бил посъветван от членовете на изпитната комисия "да си гледа здравето" .

"В допълнение членове на журито са коментирали на рапорт и в лични разговори с колеги, че е недопустимо това, че съм си подал документите за конкурса, защото съм бил болен. На 31 октомври се проведе изпитът. По регламент е анонимен и бяхме четирима кандидати за три места. Един от кандидатите напусна изпита и не остана да чака резултатите, като останахме тримата кандидати за трите обявени места. По време на „анонимното“ проверяване на писмените работи доц. Пенчев извика поименно един от другите кандидати, за да разчете писмената си работа пред комисията под претекст, че не е достатъчно четлива. След това комисията ни повика всичките останали кандидати и съобщи, че за устен изпит продължава само извиканият да си разчете писмената работа колега, без да се обявят оценките с изтеглените предварително анонимни номера", разказа още той тогава.

След това повдигна обвинение, което Софийският администртативен съд прие и осъди Медицинския университет в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

Има една докторантка д-р конова и нея я набутаха миналата година за преподавателка,защото майка и е доцент и има две лаборатории,а тя нишо не знае милата.

30

върбанБрястовСалкъмо

преди 2 години

До Да допълня 26 ... е то бива наглост ама чак пък толкоз. Разходите на САЩ са десеторни и са пословични с корупцията си.

29

Анонимен

преди 2 години

За всички с негативните коментари-този човек за краткия си живот е бил полезен повече отколкото преците ви ,вие и наследниците ви някога ще бъдете въобще!Лек път !

fallback