Снимка: БГНЕС
fallback

14 души са били арестувани за купуване на гласове за последното денонощие във Варненско, обяви директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Атанас Михов.

Той допълни, че по-голямата част от арестуваните са добре познати на органите на реда. Имало и насоки кой е ръководителят им.

Oще по темата
По време на операцията са проверени 25 адреса, автомобили и офиси на територията на морската ни столица и общините Провадия, Белослав и Долни чифлик, допълни Михов. Намерени са списъци с имена и ЕГН-та, както и списъци с населени места по общини с отбелязани суми.

При обиските е открита различна валута, чиято обща стойност надхвърля 100 000 лева, както и мобилни телефони, компютри, лаптопи, флашки. Намерени са агитационни материали за една партия, допълни Михов. Той уточни, че в един от домовете са открити и незаконно притежавани боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство в условията на неотложност. Операцията продължава и в момента, като има данни и за други, участвали в търговията с гласове, които вероятно ще бъдат задържани, допълни директорът на варненската полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Обискирали кметове на ГЕРБ.Интересно защо не са обискирали кметовете на ДПС на с.Славейково и на с.Снежина.На последните избори кмета на Снежина плаща по 40 лв.

4

Анонимен

преди 2 години

Мсшините изядоха хляба на ромите. Вече не е важно колко роми си купил, а колко машини.

3

Иванов

преди 2 години

Кажете, пишете за КОГО...?

fallback