fallback

Недоволство след полицейската акция в столичния квартал „Факултета“.

Както вече съобщихме тази сутрин органите на реда нахлуха в хранителен магазин в близост до  бившите виетнамски общежития в София.

"Аз работя в този магазин и не знам за какво става въпрос. Дойдоха тук, изсипаха се жандармерия, претърсваха и нищо няма вътре - 100%, милион процента, ако има нещо искат да ме арестуват мен", коментира ядосан продавач пред Bulgaria ON AIR.

Разпитите на собственика и претърсването на обекта продължиха с часове.

"Ние даже не знаем какво търсят - списъци, наркотици марихуана, амфетамин... Обърнаха целия магазин, освен вафли, салами и кашкавал, друго нищо не са видели, нищо друго няма", добави мъжът.
Oще по темата
Жителите на квартала изразиха възмущение от действията на службите и заявиха, че купуване на гласове няма.

"Идват и направо терор почват да правят вътре. Бойко Рашков праща по гетата да се проверяват ромите. Ние не сме бизнесмени или политици, не ни интересуват тия гадове дето си пълнят чекмеджетата с кюлчета и евро", възмущава се жител на квартала.

Жива верига от над 50 жители на Ново село блокира временно пътя за Пловдив в знак на недоволство срещу акцията на "Икономическа полиция" и "Агенцията по храните" в местен хранителен магазин. Собственик на обекта е Тодор Гьошев, бивш общински съветник в община Стамболийски.

"Дойде "Икономическа полиция" в магазина ми и ме накараха да подпиша", заяви Тодор Гьошев.

Недоволството на местните идва след като преди ден десетки служители в Раковски са привикани на разпит, а домът на кмета на Стамболийски - Георги Мараджиев, е бил обискиран. Според служебния кабинет част от партиите спекулират, че има нередности в подготовката на вота в неделя.

"Основната цел на тези внушения всъщност е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и да гласуват в изборния ден. И с оглед ангажиментите на служебния кабинет ви уверявам, че сме взели всички мерки, така че да се гарантира свободата, прозрачността и честността на вота. Няма място за притеснение", категоричен беше премиерът Стефан Янев.

Oт началото на предизборната кампания за изборни нарушения са образувани 252 преписки и 57 досъдебни производства. Двама кандидати за народни представители са с повдигнaти обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ха-ха

преди 2 години

Е те туй е бацевия електорат!

14

БПФ

преди 2 години

Вие ли не си продавате гласовете - хъхрeшки примaти? Правил съм избори в района и съм ви виждал. Как пък 95% гласувате за фъндъкова? По съвест сигурно?

13

Сандо

преди 2 години

Ще гласувам за ГЕРБ безплатно,заради Рашков и Радев.

fallback