Снимка: БГНЕС
fallback

Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде в периода между 8 ноември (понеделник) и 22 ноември (понеделник), съобщиха от НОИ.

Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на над 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за втори месец поред и замества изплащаната до септември еднократната допълнителна сума от 50 лева.

За изплащането на добавката са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Добавка от 120 лева към пенсиите ще се изплаща и през последния месец от тази година.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 ноември 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Пурко

преди 2 години

Ей ,голяма завист,голяма злоба към пенсионерите,които в огромната част от тях едва свързват двата края.Но всичко с времето си.На гробището в едно смолянско село има надпис на арката на входа,,И ние бяхме като вас-и вие ще дойдете при нас,,.Така,че малко повече толерантност към възрастните хора.Както знаете,ковчега няма джобове.Но алчността е сляпа за реалната действителност,за съжаление.

31

Анонимен

преди 2 години

До Сахар Бойко Рашко защо държи още 4-5 000 пенсионери на работа и пенсия в МВР. Значи заплатка от 1500 - 2000 лв плюс скромна пенсия от 1200 - 1400 лв. колко прави? Нема управия който е да дойде на власт.

30

Анонимен

преди 2 години

Има пенсионери и пенсионери. Да, и моите родители работих 45-50 години и сега са с по 300 лв. пенсия, но същевременно има доста такива с 1000 и повече лв, работят, имат куп имоти и пак реват, че са бедни пенсионери. А работещ с 2 деца и заем/наем/ за жилище по-добре ли е?

fallback