Снимка: Pixabay
fallback
"Плановата дейност на болниците на трябва да се преустановява. Има заболявания, които вървят успоредно с коронавируса". 
 
Това каза в ефира на bTV неврохирургът д-р Емануил Найденов.
 
По думите му хората са се изплашили и болничните звена извън инфекциозните са останали празни.
 
"Ние спазваме всички нормативни изисквания и се адаптираме към зеления сертификат", обясни Найденов. И сподели, че отива на работа с антигенен тест.
 
"От година и половина преоткрихме топлата вода. Оказа се, че този вирус следва съответните криви и рискови контигенти. Наистина се връщаме към нормалното и то като разбиране за това заболяване. ОБаче фокусът на мерките не е насочен към рисковите групи", коментира Найденов.
 
"Има хора, които нямат възможност да си правят антигенни тестове. Тогава остава безплатната ваксинация. Това ги поставя н неравностойна позиция и е един вид мека принуда", обясни неврохирургът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен: Не осъзнаваш ли, че и ти си се изказал неподготвен. Хората спрели да ходят в болница. В такава ли работиш? Къде точно е спрял да ходи българина? Не се е спирал.И честно казано анти-ваксърите обясняват и философстват доста повече, от ваксърите, също като вегани, вегетарианци и разни други.

3

Не може да бъде!

преди 2 години

"Има заболявания, които вървят успоредно с коронавируса"???А стига бе!!! Че останаха ли други заболявания?

2

Анонимен

преди 2 години

Има и други заболявания, но Ковид индустрията е много по-силна и има много по-голям келепир да се взимат ковид болни отколкото болни от друго.. Болните от друго нека си пукат у тях като бройлери... Никой не го интересува...

fallback