Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

Минималните осигурителни доходи за всички икономически дейности и професии да се увеличат през 2022 година с 27%, колкото е ръстът на минималната работна заплата в последните три години. Това поиска КТ „Подкрепа“ в становище, изпратено до служебния министър на социалната политика Гълъб Донев.

От синдиката посочват, че през последните няколко години социалните партньори не провеждат преговори по договарянето на минималните прагове  и те се определят административно.

Вследствие на това 76% от минималните осигурителни доходи са на равнището на минималната работна заплата, посочват от КТ „Подкрепа“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ха

преди 2 години

Че някой да ви пита? Ние не искаме! Кой работодател е увеличил заплатите с 27% Вие чувате ли се изобщо?

15

Факт

преди 2 години

КТ ПУДКРЕПА МЛЪК В БГ ОТ 30 ГОДИНИ СИНДИКАТИ НЯМА

14

Радослав

преди 2 години

Що не искате държавата да изплаща реални обезщетения за безработица без значение по кой член си освободен? Защо не питате къде отиват парите от бащинството което всички плащаме ама никога не сме ползвали? Що не скачате, хора без осигуровки да нямат достъп до социалната система? Седнали те да реват данъци да се вдигат и, то на робите, че да има да си раздават бонусчета! А кой и как ще ви приеме това за което ревете като, то трябва да мине през парламента бе!Сами доказвате, че сте ненужни ***

fallback