Снимка: ВМА, архив

Лекари извадиха 20-килограмов тумор от корема на 250-килограмова жена.

41-годишната пациентка от Долна Оряховица бе оперирана и шансовете да се възстанови напълно са големи. Сложната хирургична процедура продължила 10 часа. До интервенцията се стигна след многобройни перипетии и трудности, съобщи в. „Борба“.

Жената за първи път търси лекарска помощ на 10 октомври.

Наложило се огнеборци да я вадят през прозореца на жилището й. В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е преминала през образни изследвания и консултации с различни специалисти. Накрая стига до решение за специализирано лечение в Плевен. Още същата вечер пациентката е върната обратно в дома си.

Два дни по-късно долнооряхочанката пак бива откарана с линейка до областната болница, а съдействие в пренасянето отново оказват два екипа на пожарната във Велико Търново.

Следва поредица от становища на лекари от клиниката, които я преглеждат директно в реанимобила. Медиците влизат в контакт с колегите си от МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен, където в крайна сметка насочват жената. Там й е извършена операция, при която отстранили 20-килограмов тумор от корема й и източили 10 литра вода.

След интервенцията е настанена в Отделението по реанимация.
 

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Тия килиграми са от водата в тялото.Вероятно черният дроб не работи добре и лимфата се задържа,

10

До Въх

преди 1 месец

За една година с локдауни качих 25кг. Сега ми трябва само курс за манекени на сумо турнири,за да материализирам кинетичната си енергия.

9

Анонимен

преди 1 месец

Колко трябва да е издръжливо тялото, за да носи този товар???? Какво е това сърце, дето трябва да обслужва такова количество клетки?.... Дано се възстанови жената и да отслабне.