Снимка: БГНЕС
fallback

Да бъде въведено задължение заплатите да бъдат изплащани само по банков път и да се изключи възможността за даване на заплати с пари в брой, искат работодатели. Това показва анкета, направена сред големи компании в страната, съобщава "Труд".

Да бъдат въведени електронни трудови книжки, трудови досиета и болнични, поискаха още работодатели. Дигитализацията на тези документи би премахнала движението на хора с хартиени документи между работодатели и институции и би намалила времето за обработката им.

При болничните листове например, фирмите по-бързо ще получават документите в електронен вид и ще отпадне необходимостта заболелите служители лично да ги предават, което е излишен разход на време и представлява риск за здравето на хората.

В същото време цялата информация за работещите ще е много по-сигурно поддържана и много по-лесно достъпна за служителите във фирмите и за администрацията.

Премахването на хартиените документи ще намали разходите на бизнеса за служители, които да ги обработват. За да стане това възможно, са необходими промени в Кодекса на труда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

1212

преди 2 години

Ей много ви е страх да не ви следят. Не можите да изчистите дворовете си от *** които сте3 събрали вещери такива ама ви следят. Тъпани, те ви следят от години от както сте се вторачили в тези телефони.

66

333333

преди 2 години

В цяла Европа е така само в БГ простотията не е. Крайно време е и тук да стане така. Минаваш на червено държавата ти взема кинти без да те пита и не се занимаваш. Демокрация. Ще борят и сивата икономика и така до свтлото бъдище 3021 година.

65

Анонимен

преди 2 години

Има закони за защита на личната и здравната информация. Работонаемателите искат да се ровят в здравните досиета на служителите.

fallback