Снимка: БГНЕС
fallback

От 1 ноември минималната работна заплата трябва да стане 700 лева. За това настоя при среща с БСП лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Ние смятаме, че още от 1-ви ноември минималната работна заплата може да стане 700 лева. Увеличението е неутрално към Бюджета, тоест даже по-скоро е позитивно. От 1-ви януари, знаете нашето предложение - 760 лева с този ръст, с който върви, за да стигне до края на мандата 1240 за минималната работна заплата, и средната - около 2460", каза той, цитиран от БНР.

Oще по темата
От най-големия синдикат настояват и за въвеждането на компенсации за всички бизнеси заради високите цени на тока.

Предвиждат се и компенсации за домакинствата. Сред предложенията на КНСБ за спешни мерки е да бъде актуализиран и прагът на бедност на 460 лева. Синдикатът предлага въвеждане на целево енергийно подпомагане, както и нова Covid-добавка за хора, които се лекуват у дома.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да се вземат адекватни мерки за подпомагане на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно събрание.

"Пакет от мерки, спешни за първите сто дни на парламент, като законодателни инициативи, и на правителство, бюджетът за 2022-ра и тригодишната прогнозна рамка към него. Смятаме, че сме притиснати от времето и в момента би трябвало всички политически партии, които се вижда, че ще влязат в следващия парламент, предварително да се подготвим по тези въпроси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Младияпремиерсхарема

преди 2 години

Един нормален българин за 500 600 700 800 лв, не може да си намери, при положение, че в нормална държава, може и за 5000 6000 10000 25000евро и тнт да си намери

102

Младияпремиерсхарема

преди 2 години

Тя и да стане като на евродепутат минималата заплата, в Бтлгария има между 1 и 2 милиона нерегистрирани в бюрата по-труда трайно безработни, от сега и от десетки години които никой не наема на работа, и който може да емигрира, 2 милиона пенсионерис пенсия 300 лв. не получават преизчисление на пенсиите, европейска мрз, намалена работна седмица , безусловен базов доход за 4 5 милиона българи и тнт просто който може да емигрира и тва е

101

Анонимен

преди 2 години

Повишила ли се е производителността та да се вдига МРЗ. Нали като се повиши минималната, това ще доведе до искания за повишаване на заплатите и на по-квалифицираните. Оттук спиралата на инфлацията ще тръгне с по-бърз темп отколкото този на заплатите и ще кризата съвсем ще стане неуправляема. Няма ли поне един в профсъюзите, който да не е популист,а поне малко да му пука за оцеляване то на българите

fallback