Снимка: БГНЕС
fallback

Следователи от Националната следствена служба започват отделно разследване на инцидента със заседналия кораб „Vera Su”. “Гранична полиция“ и „Морска администрация“ ще направят опит да се качат на кораба и да вземат проби от товара и водата, обяви представител на НСС пред журналисти.

На мястото са криминалисти, дошла е и подвижна лаборатория. Ще бъде назначена експертиза дали има замърсяване на водата. Ще се направи и оглед на кораба, за да се установи състоянието му.

Ще се направи опит и за заснемане с дрон, ако времето позволи. Разследващите работят по няколко версии. Има обвинения вече върху двама човека по едно на тях – капитана и помощник-капитана на кораба.

Oще по темата
Изяснява се дали действията на „Морска администрация“ са били достатъчно адекватни, изчерпани ли са всички способи за предупреждения на екипажа, действано ли е според разписания план. Следователят разкри, че са длъжни да вземат да направят своите експертизи има ли замърсяване или не на водата заради товара.

"Липсата на контакт от екипажа с нашите служби е съмнителен, въпреки многократните опити за свързване, доста дълго време екипажът изобщо не е реагирал", заяви още той, цитиран от Дарик нюз.

"Действията на екипажа ни води до извода е, че има нещо, което не е както трябва", посочи още представителят на НСС.

Ще се провери дали има и записи от камери и дали не са били унищожени. Според досегашните доказателства, става дума и за заспиване на вахтения офицер в продължение на 15-20 минути, което е довело до засядането. Преди брегът корабът е трябвало да завие наляво, но той продължил направо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ПроСоТо

преди 2 години

До Даа до ПроСтоТо...сладък,ВСЕКИ САМ "кове" съдбата си..Тиквата се резили цели 12 години..ВИЕ-неговите пуделчета,СЪЩО!...Е,сега,като типичниМЪРЛьОВЦИ,некой друг ви е виновен...Не схващаш как САМСИГОНАБУТВАШ....НЕ ония "200 ***",САМАТА ТИКВА и неговия ХАРЕМ от държанки СЕОАКАХА!!!!!!!..200 човека НЕ могат да свалят когото и да било,ако САМИЯ СВАЛЕН не е ..ПРОБИТАИИЗДУХАНА персона!

21

Анонимен

преди 2 години

Всеки може да напълни един кораб с ядрени отпадъци,болестни щамове,зарази,или с терористи с оръжия,включително и ядрени и да акостира на брега на тази територия.Всеки може да проникне с каквото си иска,и ще минат няколко дена преди местните власти да реагират по какъвто и да е начин.Каква национална сигурност,какви пет лева.Адски смешна и пропаднала територия,явно просто това са капацитета и възможностите на населяващото я население и управленската му администрация.

20

Анонимен

преди 2 години

Колко бързо разбраха ...моряка заспал и всички са невинни )а собственика не си мърда пръста ,тук много мирише на ***

fallback