Снимка: БГНЕС
Националният таксиметров синдикат (НТС) настоява директора на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Бойко Рановски да подаде оставката си, предаде БГНЕС.
 
Причината за недоволството е, че според бранша автомобилната администрация се е провалила със справянето и преустановяването на нерегламентираните таксиметрови дейности. 
 
"Незаконните таксиметрови практики, които се организират от руското приложение в София, както и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние поставяме на дневен ред от 2018 г.", посочи Красимир Цветков от синдиката. 
 
Той твърди, че незаконните практики "притискат сектора" от години, а ИААА демонстрира неразбиране на същността на проблема.
 
Таксиметровият бранш се позовава на решение на КЗК, според което това представлява незаконна дейност и нелоялна конкуренция. Две съдебни инстанции също са го потвърдили.
 
"НТС считаме, че подобни действия или бездействия от страна на ръководството на ИААА реално засилват натиска от нелоялната конкуренция върху бранша ни, който вече втора година функционира в условията на криза", посочи още Красимир Цветков.
 
"Липса на контрол – това е причината за смъртността по пътищата, причинена от пълното безхаберие на контролните органи", заяви от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase