fallback

Моята мисия е да служа на истината и добродетелността, заявява председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, когото "Правосъдие за всеки" издига за кандидат за президент.
Oще по темата
Панов посочва в  изпратено до БТА изявление, че през тази година е отбелязал половин век, откакто върви по земния път, а в началото на следващата приключва най-смислената досега част от него.

И така, поставен на два предела, стигнал до равносметка и дори още по-далеч. Спомнил си и думи на своя приятел Кристиан Таков: "Не чакай велики промени! Достатъчно е да тръгнеш с малки, но неотклонни стъпки, които често се оказват достатъчни".

"Мислех си, но аз не съм партиец, а съдия, и моята мисия е да служа на истината и добродетелността. Да, но лидерът на съдиите не бива да стои безучастен, докато едни непораснали люде се вихрят в храма на Темида и гасят, една след друга, свещичките на справедливостта. Той трябва да продължи да се бори, ако не иска да пребъде храмът без светлина. И трябваше да намери начин да спре похищенията на Темида, без да убива у себе си правдата и добродетелността", заявява Лозан Панов.

"Малко след това се явиха моите другари от "Правосъдие за всеки", с които ние заедно отдавна вървим. Тогава трябваше да уверя всеки, че нашата мисия е пътуване, а не дестинация, и наш дълг е да продължим", посочва той.

Тази вечер членове на Инициативния комитет, който издига Лозан Панов за президент, се събраха пред сградата на Президентството.

Пред журналисти Панов заяви, че очаква подкрепата на всички свободомислещи българи в тази страна и обяви, че Мария Касимова ще е кандидатът за вицепрезидент.

Моята кауза е била независимостта на съдебната система, отвоюването на институциите. Ще се обърна към всички свободни граждани с молба да ме подкрепят, защото бих искал да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указа за назначаване на председател на Върховния касационен съд, заяви Панов, който в момента оглавява ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

"за полза роду&

преди 2 години

Що го няма Жорж Ганчев да гласувам за него!?

103

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 2 години

Прокопиев, Костов и СДС-Шайката ли са мерилото ти за "истината и добротелността" !?

102

Анонимен

преди 2 години

Ами тогава защо се буташ за президент, щом такава ти е мисията ?! Двете нямат нищо общо!

fallback