Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Млада жена от петричкото село Ключ се нужда от помощ след поставена тежка диагноза. Шансовете Таня Чопакова да бъде излекувана у нас не са големи, но семейството се надява, ако събера достатъчно средства, тя да може да замине на лечение в чужбина.

Преди няколко седмици 33-годишната жена почувствала неразположение и потърсила медицинска помощ. След направени изследвания била поставена и диагнозата -  остра миелоидна левкемия.

"Всичко стана за много кратък период от време - както си бяхме на море – прибрахме се – в края на месеца тя се почувства неразположена с някаква настинка и бяхме решили  да си вземе болничен, за да може да се излекува. Кръвните резултати показаха че има 45 хемоглобин, а минимума при човек е 115", разказва съпругът й - отец Никола Чопаков.

"Слаба е, много е слаба - има инфекции в тялото, защото от болестта има странични реакции - от химеотерапията събира вода в дробовете. Не може сама да се храни, защото има абокати постоянно е със системи отвсякъде, на кислород е", споделя сестрата й Ваня Богданова.

На Таня е назначена скъпоструваща терапия, която семейството не може да си позволи..  

"От хора, които са се лекували в Германия, разбрах, че минимумът за лекуване на тази лоша болест, е било 120 хиляди евро – само трансплантацията на костен мозък, а отделно са другите разходи – квартири и т.н.", посочва съпругът пред Bulgaria ON AIR.

"Много добър човек, ако може би помогнала винаги – отзивчива, но за съжаление и с нея се случи както и с много други хора, болестта много бързо се развива – жалко!", казва Вили Илиева, приятелка на Таня.

В България лекарите не дават голям процент за успешно лечение. Необходима е трансплантация в Германия или Турция.

"Призовавам всички, които са вярващи да се молят най-напред пред Бога за Таня и след това, ако имат възможност, да дарят", апелира свещеникът.

Семейството се обръща към всички, които има възможност, да ги подкрепят в трудната ситуация.

Номер на дарителската сметка: BG97STSA93000028386558, титуляр на банкова сметка: Таня Пантева Чопакова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

постфактум

преди 2 години

Жената си е отишла, Бог да пази Душата й ! Остава един неизяснен въпрос , а беше ли факсинирана покойната за "цовид" ? Беше ли набодена с иРНК ? Ако някой знае, да каже...

24

15-20г въглехидрати

преди 2 години

До cdsw......колко грама хляб ядеш на ден? Ако някой следи диалога, коментарът ми 8 вече е с номер 7.

23

sdsw

преди 2 години

До 15-20г въглехидрати---Аз го опитах точно според инструкциите и се убедих че не работи. Няма режим на хранене или лекарство, които да възстановят настъпили мутации. Пробвах всичко за 1 година в търсене на избавление, даже драстични и крайни мерки спрямо сладкото - резултат почти никакъв. Добре че след цялата химия организмът ми издържа трансплантацията. Сега пак спазвам всички тия приказки за сладкото, куркумата, ресвератрина, маслото от канабис, кайсиевите ядки и всичко друго...

fallback