Снимка: Pixabay
fallback

От "Булгаргаз" прогнозират, че през ноември природният газ ще струва с 22% повече в сравнение със сегашните нива.

Това става ясно от прогнозата на "Булгаргаз", според която цената на синьото гориво за ноември ще надхвърли 84 лева за мегаватчас без таксите и налозите.

През този месец синьото гориво поскъпна с близо 20,5 на сто спрямо август, а разчетите за октомври все още не са обявени.

Държавното дружество обяснява непрекъснатото поскъпване на природния газ с рекордни цени на европейските борси.

Тази тенденция може да бъде прекъсната през декември, прогнозира преди два дни изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

От енергийния регулатор вече заявиха, че заради скока на цените на горивата, най-вероятно от Нова година ще има нови, по-високи цени на парното,топлата вода и тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

ГЕРБ

преди 2 години

Борисов като прекратихте дългосрочните договори с Русия, Русия ви върна 320 милиона.На потребителите на парно върнахте 30 милиона.Къде са останалите 290 милиона върнати от Русия за прекратяването на дългосрочните договори.Докога ще откривате нови фотоволтаици, перки 2400, ВЕЦ 460, скъп ток, който задължително ни карате да изкупуваме.Къде е евтиният ток от Козлодуй, и защо не продавате скъпият и неефективен ток от фотоволтаици, перки, ВЕЦове,ТЕЦове-въглеродни емисии.Докога ще грабите българ

53

ГЕРБ

преди 2 години

Къде е Борисов прекратил дългосрочните Договори газ с Русия.Пак ли ще ни баламосват, колко изгодни били цените на борсите.Къде е евтиният ток от Козлодуй и защо не стига до потребителите.Кой ще разследва служебното правителство на ГЕРБ, което окончателно затри Южен Поток.Защо Борисов тегли заем 16 милиарда КТБ, а за изграждане на държавна Белене няма пари.Колко фотоволтаика има Цветелина Бориславова и докога ще й плащаме скъпият ток на перки, фотоволт. ВЕЦове, ТЕЦ 1 и 3?

52

Отвратен

преди 2 години

Ето срещу това трябва да се протестира. *** ти алчните монополисти. Цяла Европа срещу тази руска ***

fallback