Снимка: БГНЕС
fallback

Националният статистически институт временно ограничава достъпа до електронната система „Преброяване 2021“.

В следващите часове достъпът до електронната система и всички системи и сайтове на НСИ ще бъде затруднен или невъзможен.

Проблемът е в поредица атаки тип "Отказ от услугата" с трафик над 250 гигабита в секунда, съобщиха от Националния статистически институт.

Екипи от отговорните институции предприемат технически и технологични мерки за възстановяване на услугите. Всички данни на хората, които са се преброили електронно към момента, са защитени.

Онлайн преброяването започна преди ден и още в самото началото имаше няколко хакерски атаки - часове наред системата не работеше заради претоварване.

В петък пък по време на заседанието на Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии в парламента , депутатите ще задават актуални въпроси към председателя на НСИ Сергей Цветарски, свързани с възникналите проблеми с регистрацията на гражданите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Анонимен

преди 2 години

Престъпен непрофесионализъм. Тези отворковци, които ви подлъгват да говорите глупости - ГДБОП, трябва незабавно да бъдат уволнени!

147

Homer Simpson

преди 2 години

Временно ограничавали достъп до сайта ... до който никой няма достъп,освен китайчетата. Xa- Xa- Xa

146

Homer Simpson

преди 2 години

Временно ограничавали достъпа... до сайта където няма достъп никой ,освен китайчетата. Ха -Xa - Ха . Държавата се превърна във виц на Къци Вапцаров

fallback