Снимка: БГНЕС
fallback

Достъпът до емблематичната сграда в центъра на Благоевград - „Купола“, ще бъде забранен. Предстои кметът на града Илко Стоянов да разпише заповед за това.

"Като кмет съм длъжен да издам забрана за ползване на тази сграда и ограничен достъп до нея, тъй като ние трябва да проверим конструктивното и състояние", коментира той пред БНР.

По думите му към момента сградата е опасна и в нея ще се влиза само по необходимост и с предпазни средства. Банковият офис, който се намира там пък трябва да спаси архива си.

Oще по темата
Сградата е със смесена собственост. Част от нея е общинска, а друга – частна. След среща на съсобствениците, в най- кратки срокове трябва да се изготви проект за възстановяването и с ясно разписани ангажименти на съсобствениците

"Ние трябва да се съберем като съсобственици и да започнем този ремонт. Приоритет за мен остава да не се отпускаме, за да не допуснем повторна ситуация, при която да има пострадали", обясни Илко Стоянов.

Припомняме, че емблематичната сграда изгоря при голям пожар в неделя. В нея се помещават две нощни заведения и банка. Установено е, че става въпрос за умишлен палеж. 43-годишният мъж, който беше установен  като умишлено предизвикал пожара, е  в ареста.  От прокуратурата заявиха, че са събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение и  ще поискат постоянна мярка за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Хаха

преди 2 години

43 годишен на дискотека ..падам от смях

5

Анонимен

преди 2 години

Айде стига с пиянските драми.

4

само не общински пар

преди 2 години

Нека селската дупнишка бургия да заплати целия ремонт на Купола, както и репарации на собствениците на заведения и на банката, плюс заплатите на персонала за времето в което няма да работят. А след това да полежи 15 години в затвора.

fallback