Снимка: Pixabay
fallback

Хакерска атака е извършена срещу системата за преброяване. Информацията потвърди Диана Янчева, заместник-председател на НСИ.

Атаката е засечена още при първата степен на защита. Продължава работата по преодоляването й, което ще доведе до ограничаването на част от ресурсите. Установени са IP адресите, от които е направен опит за проникване.

Oще по темата
„Засега имаме 56 грешни имейл адреса. Другото, което често се греши, е, че се попълва датата, на която изтича документът за самоличност, а не на която е издадена. До 6 часа са обработени над 62 000 заявки, а от 2 часа има страхотен наплив – над 200 000 потребители. Системата работи по-бавно, това ще се преодолее, като се включат всички ресурси”, обясни Диана Янчева.

"Ние очакваме още атаки, които не приемаме за злонамерени, а по-скоро начин за някой да се изяви. Надяваме се, че няма да бъдат успешни. Взели сме мерки", допълниха от НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Бонго Бонго

преди 2 години

Пребройте кравите?Инак си мисля,че пием Лактан само.Няма крави

63

Анонимен

преди 2 години

До 74 бе къв закон ? Ония милиционери от ГДБОП навсякъде мажат всичко с екстрементите си най-вече по закона и конституцията. Хайде моля ти се

62

Анонимен

преди 2 години

Смешен сайт, а гдбоп пак да пият една студена вода.

fallback