Снимка: архив, Getty Images
fallback

На 7 септември 1911 година е роден Тодор Живков, ръководител на Българската комунистическа партия.

Той остава най-дълго на власт от лидерите на социалистическите страни в Европа – от 1954 г. до 1989 г.

Живков винаги беше верен съюзник на СССР и копираше много иновации и начинания на „големия брат“, посочва Радио Спутник, цитирано от РИА Новости. Дори се появява пословицата "Курица – не птица, Болгария – не заграница".

Заедно с това България получава всяка година безвъзмездна финансова помощ от Съветския съюз, а също така и суровини и енергоносители, част от които веднага са били продавани на Запад, отбелязват руските медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 2 години

Правешкият хитрец изкара много години на върха и резултатът беше опростачаване на българските селяни и отучването им да работят, а те са ядката на нашия народ. Без здраво семе сме обречени. Научиха ги да крадат от държавното, от текезето. После след промените за съжаление стана още по-зле. Но началото беше поставено от правешкия тарикатлък. Сега изглежда като Айнщайн сравнен с днешните, но всъщност отдавна тръгна процеса на разложение.

104

Артилерст

преди 2 години

Т.Живков и обкръжение съсипаха БКП. Те превърнаха борческата за добрините на народа Партия в послушен инструмент за собствените си привилегии. Те се оформиха в надпартийна каста-червена аристокрация, която заживя в своя реалност, а народа, в т. ч. и масата редови партийни членове, бяха будалкани пропагандно с приближаването на светлото бъдеще.

103

Анонимен

преди 2 години

Всичко си имаше преди 1989 година и беше истинско, а не както е сега имитация на истинско.

fallback