fallback

Коронавирусът отново настъпва, а ограниченията отново влизат в живота ни. На този етап учебната година трябва да започне присъствено, но преминаване в дистанционна среда изобщо не са изключени.

По този повод Министерството на труда и социалната политика предлага по една минимална работна заплата за родителите на деца до 14 години, ако затворят детски градини и училища.

Полина има син, който ще бъде във втори клас. Казва, че ако децата минат на онлайн обучение, трябва да спре работа, за да му помага вкъщи.

"Определено смятам, че трябва да има компенсация за родители, които няма как да оставят децата на баби и дядовци да ги гледат и да останат без работа", признава майката.

Хората обаче не смятат, че помощта трябва да е за всички родители, които по принуда остават вкъщи.

"Предполагам, че трябва да е за всички, не само за самоосигуряващите се. Всички имат нужда от помощ, не е редно, ако са безработни родителите да няма помощ, защото няма да има откъде да поемат средства", коментира Дияна Вутова.

Предложението на социалното министерство е за помощта да могат да кандидатстват всички родители.

"Условието е училища, детски градини, детски ясли да са затворени, родителите да не могат да ползват друг вид отпуск, за самоосигуряващи се, разбира се, това е неплатен отпуск, така че те ще могат да се възползват от тази помощ", заяви министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

предизборна идея

преди 2 години

така се купуват гласове , иначе обвиняваха Борисов .

32

Ам гъл

преди 2 години

Абе Хора не Ви ли е Ясно на "политиците" в България не им дреме за Никой те са тук с единствената Надежда да Отнесат възможно най много от парите. Пишман Бългърски" политици"продажниците на нашата Родина България. Време е да се Събуди Българина и да защити своето.

31

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

преди 2 години

АКО УДАРИШ ШАМАР НА ПОЛИТИК ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НАГРАДА!

fallback