Снимка: БГНЕС
fallback

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала за трагичния инцидент, при който дърво уби 9-годишно момченце в монтанското село Пърличево.

От агенцията са провели разговори с представители на отдел „Закрила на детето“ в Берковица. Установено е, че детето е починало, след като отсеченото от баща му дърво се е стоварило върху него. Предприети са действия по подкрепа на семейството и съучениците на починалото момче.

Класният ръководител не е информирал всички родители на съучениците  му за трагедията.

Oще по темата
Обсъдена е необходимостта от оказване на помощ на децата от класовете на други две деца от семейството, с цел правилно приемане на инцидента и недопускане на допълнителни кризи и рискове за тях. Установено е, че родителите също се нуждаят от психологическа подкрепа, както и двете по-големи деца в семейството.

С цел подкрепа на децата, родителите, съучениците на трагично загиналото дете, както и на педагогическите специалисти в училището, ДАЗД организира предоставяне на кризисна интервенция по случая за плавно приемане и преодоляване на травмата от смъртта на детето.

Ангажиран е специалист от екипа експертни психолози към Държавната агенция за закрила на детето, с богат опит и практика, който от 02.09.2021 г. е на място в гр. Берковица и е започнал специализирана работа първоначално със семейството, а впоследствие и с останалите деца и педагози, които са заявили необходимост от подкрепа.

Държавната агенция за закрила на детето продължава да координира процеса по оказване на психологическа помощ на засегнатите деца, родители и учители, както и по отношение на планиране на дългосрочни мерки за подкрепа на другите две деца в семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

АнонимеН

преди 2 години

РЯЗАНЕТО НА ДЪРВО Е МНОГО ТРУДНА РАБОТА! ИМА КЛИПОВЕ В НЕТА КАК ТОЙ ГО РЕЖЕ ДА ПАДНЕ НА ЛЯВО , А ТО ПАДНА НА ДЯСНО И МУ СМАЗА КЪЩАТА :D КАТО Е РЯЗАЛ ДЪРВО БАЩАТА Е ДЛЪЖЕН ДА КАЖЕ НА ДЕТЕТО ДА СЕ СКРИЕ ЗАД ЗДРАВО ДЪРВО! И ПА ПАДНЕ ДЪРВОТО ВЪРХУ ДРУГО ДЪРВО ПАК ШАНСА ДА ОЦЕЛЕЕ Е ГОЛЯМ!

11

Анонимен

преди 2 години

"Предприети са действия по подкрепа на семейството и съучениците на починалото момче" - много ми е интересно какви са тези действия и какво са казали на семейството и съучениците на момчето от ДАЗД. Може би: "Детето умря. Трябва да мислим положително. Животът продължава. Да гледаме напред" и други подобни глупости. В такива случаи е най-добре да замълчиш.

10

АнонимеН

преди 2 години

НОВИНАТА Е ОТ МИНАЛАТА СЪБОТА! ДЪРВОТО НЕ Е ПАДНАЛО СЛУЧАЙНО, А Е БИЛО ОТРЯЗАНО И ПРЕМАЗАЛО МОМЧЕНЦЕТО!

fallback