Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Направихме всичко възможно, връщаме нереализиран мандата за кабинет във вторник. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на БСП.

Oще по темата
Решението е взето със 108 гласа "за", 6 "против" и 8 "въздържали се".

Нинова каза, че е имало предложение за връщане на мандата дори още днес или утре, както и да бъде задържан по-дълго. Надделяло обаче мнението да се даде възможност за актуализация на бюджета.

Положихме максимални усилия за постигане на мнозинство и за формиране на кабинет и работещ парламент. Трите партии на протеста ни отказаха, смятаме, че е безсмислено да се предлага министър-председател, обясни Нинова.

Социалистите са доволни, че ще има извънредно заседание на парламента във вторник за второ четене на актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

Нинова обаче изрази притеснение за бюджета да не се допусне "популистко и предизборно наддаване", което накрая да не доведе до резултат, защото имало всякакви предложения, внесени от партиите.
 
Тя уточни, че социалистите са обвързали момента на връщане на мандата единствено с актуализацията на бюджета, а датата на следващите парламентарни избори не е била аргумент.
 
Според Нинова с връщането на мандата във вторник има възможност за приемането и на законите за НСО на второ четене.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 56------Хкрементче, тоест преминала през черволяка храна, въздържай се дацапаш терена! БСП ще съществува и без Нинова, и без Гергов, и без Станишев!А България ще я има и без Боколука, и без мозъчно увредения Слави, и без СДС, и много още други!

54

До анонимен 51

преди 2 години

"...всичко върви по плана на фигуранта, грабеж и ликвидация на обикновените българи."Шебек, като съчиняваш лъжи и клевети, дай пример какво ти ограби достойният мъж, когото мафиотът с дирник на хипопотам и такава муцуна нарече фигурант, а шебеците повтарят в хор това! Ама си тъъъъъп и сценаристите ви на са съчинили опорки за това!

53

Анонимен

преди 2 години

Сбогом другарко хамелеон. От СДС в БСП, сега отново ли ще се връщаш там или ще ходиш в партията на Радев? Тя БСП-то вече едва плува над водата и скоро ще се удави. Ти направи каквото трябва и е време да си ходиш. На следващите избори ви желая 5% и после да ви няма. Дълго ви хранихме. Стига!

fallback