Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направихме всичко възможно, връщаме нереализиран мандата за кабинет във вторник. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на БСП.

Още по темата
Решението е взето със 108 гласа "за", 6 "против" и 8 "въздържали се".

Нинова каза, че е имало предложение за връщане на мандата дори още днес или утре, както и да бъде задържан по-дълго. Надделяло обаче мнението да се даде възможност за актуализация на бюджета.

Положихме максимални усилия за постигане на мнозинство и за формиране на кабинет и работещ парламент. Трите партии на протеста ни отказаха, смятаме, че е безсмислено да се предлага министър-председател, обясни Нинова.

Социалистите са доволни, че ще има извънредно заседание на парламента във вторник за второ четене на актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

Нинова обаче изрази притеснение за бюджета да не се допусне "популистко и предизборно наддаване", което накрая да не доведе до резултат, защото имало всякакви предложения, внесени от партиите.
 
Тя уточни, че социалистите са обвързали момента на връщане на мандата единствено с актуализацията на бюджета, а датата на следващите парламентарни избори не е била аргумент.
 
Според Нинова с връщането на мандата във вторник има възможност за приемането и на законите за НСО на второ четене.

 

 

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 2 месеца

До Малко за политика "Анадънму? ... Така че време има, и има мнозинство в НС, което да приеме актуализация на бюджета. Важно е и за икономиката, сигурността и социалната политика, и трябва да стане. Сетне на избори" ЛОГИКАТА ВИ Е КАК СЛЕПИ АНГЛИЧАНИ РАЗГЛЕЖДАТ СЛОН - НИКОГА НЕ ВИЖДАТ СЛОНА В ЦЯЛОСТ. ТАКА ЩЕ ДОСТИГНЕТЕ ДО ОТРИЧАНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА! КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПРИЗНАВА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ: "Важно е и за..." ТОВА ГО НЯМА В КОНСТИТУЦИЯТА!!!

60

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен "Поне стана ясно, че от Герб по-добро на тази територия не е имало..."__ДА НАИСТИНА ГЕРБ СА НЕНАДМИНАТИ В УЗУРПАЦИЯТА НА ВЛАСТТА, КРАЖБИТЕ ЧРЕЗ ЗАКОНА И РАЗДАВАНЕ НА МАНГИЗИ НА ПРИЯТЕЛСКИТЕ ФИРМИ - ЧЕРНИ КАСИЧКИ!...

59

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 56------Хкрементче, тоест преминала през черволяка храна, въздържай се дацапаш терена! БСП ще съществува и без Нинова, и без Гергов, и без Станишев!А България ще я има и без Боколука, и без мозъчно увредения Слави, и без СДС, и много още други!