Снимка: БГНЕС, архив

Представители на ИТН отидоха на срещата по покана на БСП, но отново повториха позицията си, че няма да има правителство с третия мандат.

"Няма какво ново да ви кажем, освен че няма да подкрепим правителство с ваш мандат", отсече председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Той добави, че ако в следващия парламент има повече разум, ще бъде направена голямата промяна. Червената шефка Корнелия Нинова коментира, че срещата е въпрос на диалогичност.

Според нея по-разумното е било да се състави трайно мнозинство и да се започне промяна.

Тя подчерта, че БСП е водена от отговорността да гарантира сигурност за гражданите и стабилност за държавата.

Тошко Йорданов коментира, че този парламент трябва да извади Бюрото за защита от подчинението на главния прокурор, както и да закрие специализираните съдилища.

Според Нинова в момента сме свидетели на „кърпене”.

Йорданов обаче прехвърли отговорността за това на всички, които не подкрепиха кабинет на ИТН и най-вече на другите две протестни партии, „които сутрин говорят едно, следобед – друго, на другия ден – трето“.

Коментари Напиши коментар

114

АК-47

преди 8 месеца

Представям си такъв сценарий. Шоумените в делегация, онзи със скъсаните дънки и този, дето се канеше да реже крайници, на среща на високо равнище, да кажем с Макрон, или по-добре с Ердоган. И да почнат да поставят условия, и че няма да подкрепят никакви предложения, и че ние сме промяната, и не щем даже да ви слушаме повече. И Ердоган, виж к'во, дръж имигрантите далеч от нашата граница, че ще ти се стъжни живота. Щеше да е смешно, ако не е трагично, такива хора да претендират за власт.

113

Тодор Колев към:

преди 8 месеца

А бе Тоше...а бе Африкански...оти се праиш на един мой любим герой от филма "Опасен чар"....?Лошо, Седларов,лошо!Мирише ми на командировка в Софийския централен затвор!Добре си се остригал,ще се слееш перфектно в обстановката и членската маса ....

112

с-наГЪЗИБАРОВ

преди 8 месеца

редник ТошкоАфрикански-УВО 1979 набор.....