Снимка: МРРБ
fallback

Необходимите средства за подготовката за експлоатация на републиканските пътища през зимния сезон 2021/2022 г. дискутираха на среща в МРРБ днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът на финансите Асен Василев.

На нея бе договорено да бъдат осигурени необходимите за зимно почистване на републиканските пътища през предстоящия зимен период 100 млн. лв.

Министър Комитова поиска от министър Василев да бъдат осигурени 1,5 млрд. лв. за Агенция „Пътна инфраструктура“ и получи уверение, че средствата ще бъдат заложени при подготовката на следващия държавен бюджет.

Сегашният бюджет на АПИ е 382 млн. лв. Предвижда се той да бъде допълнен с още 1,2 млрд. лв. в средносрочната бюджетна прогноза, съобщи МРРБ.

В срещата участваха също регионалните заместник-министри Валентин Граматиков и Захари Христов, ръководствата и експерти от Агенция "Пътна инфраструктура" и "Автомагистрали" ЕАД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Dinosaurus

преди 2 години

Т*п*та архитектка се усети, че с трици маймуни не се ловят и се стресна от протестите на Автомагистрали, защото ако пътищарите затворят някоя важна пътна артерия, Орлов мост ще ни се струва като чалга-балада, цяла България ще се блокира и ще разберете най-сетне без какво не може бизнеса и живота! Това беше истински обоснован протест, а не пиянските изцепки на "ресторантьорите" и хулиганствата на паважните софийски пл**ове, сега до един във властта

16

Анонимен

преди 2 години

Нали спря магистралите за какво ще харчи 1.5 милярда? Ще се краднат тихомълком, после тая никой няма да си я спомня, кой ще носи отговорността за кражбите?

15

Анонимен

преди 2 години

a така Бойковите фирмички ще си вземат пая. И ко стана мрън мрън незаконни били, а сега всичкитв пари от излишъка литнаха

fallback