Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Още по темата
Получи го лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която дойде в Президентството с представители на партията.

Тя е упълномощена от партията да вземе мандата, с който БСП да определи кандидат за министър-председател.

Мандатът вече многократно беше определян като кризисен, защото е последен шанс за кабинет в рамките на този парламент.

Президентът Румен Радев напомни, че за него той има правото на избор и че е избрал БСП по много причини.

БСП е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост, БСП съхрани откритост и диалогичност при досегашните усилия за съставяне на кабинет, но най-важните причини са хилядите почтени социалисти, които познавам, каза президентът.

Той изрази увереност, че те и вътрешнопартийната демокрация са гарант, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство около ясни ценности, отчетен политически профил и безспорни познати на обществото личности.

България има нужда от лидерство, размиването на политическата отговорност зад експертна и друга подобна формула няма как да реши проблемите по разграждане на проваления властови модел, подчерта Радев.

Нинова заяви, че социалистите разбират отговорността, която поемат и ще положат всички усилия да съставят редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформи, за промяна на досегашния модел на управление, да гарантира в следващите месеци стабилност на България и сигурност на българските граждани.

Знаем, че сме изправени пред предизвикателства като народ и ще опитаме как можем да дадем гаранции за сигурност и стабилност, ще опитаме всичко, каза лидерът на социалистите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар