Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев ще връчи трети проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 
На 27 август, петък, от 9:30 часа президентът ще връчи третия проучвателен мандат на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание "БСП за България", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На практика това е изборът на Радев, тъй като досега той беше длъжен да връчи мандат на първата и втората по сила партия в парламента.

Това е и последната възможност за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

Досега ИТН обявиха, че ще бъдат в опозиция, а от "Демократична България" многократно са казвали, че не могат да подкрепят правителство с мандат на социалистите.

ГЕРБ пък настояват за бързи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Орлин Соколов

преди 2 години

Всичко се върти около газопроводите и АЕЦ-Белене.Въртят,сучат и все към Кремъл гледат.Комунистът е безродник,идеологията му е да се подложи на всеки със власт и пари,пък ако ще и майка си да продаде.

164

истина

преди 2 години

Слави не иска редовно правителство, Радев не иска редовно правителство - докога ще си играят игричките на гърба на народа. Радев ако искаше наистина да направи нещо, нямаше да връчи мандата на БСП. Всичко е цирк и измама за пред хората.

163

Лойко

преди 2 години

Първият самопровъзгласил се за втори мандат Президент на България. На военен не трябва да се дава власт. Демокрацията им е чужда.Немислимо е още един мандат да му слушаме клишетата.Време е да понамалим малко военните паради,остатъци от комунизма.Половината мандат го изкара по паради и парадчета.

fallback