Снимка: БГНЕС
fallback

"През последните години планиране на силите на елитните ирански части Кудс за терористични атаки беше открито и предотвратено в много страни по света, включително Албания, Бахрейн, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Дания, Франция, Германия, Кения, Турция и САЩ", твърди нов доклад на разузнавателната агенция на САЩ (ЦРУ).

Корпусът на Ислямската революционна гвардия (IRGC) е създаден през май 1979 г. и е командван от генерал Хосейн Саламин, се казва в доклада, цитиран от БГНЕС.

Твърди се, че тази организация е включена в списъка на терористичните групи от правителството на САЩ през 2019 г., като те имат сила от 15 000 души и са способни да атакуват винаги, когато иранското правителство сметне за разумно.

Албания е застрашена от над 65 терористични организации, включително ИДИЛ и иранския корпус на Ислямската революционна гвардия.

В доклада се посочва, че в Албания са инсталирани терористични клетки на Иранската революционна гвардия, които могат да извършат атаки по всяко време. В него се посочва също, че Албания е възлова точка в мрежата на ИДИЛ за набиране и обучение на хора, които след това са изпращани да се бият заедно с ИД в Сирия, Либия или Ирак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 2 години

Цяла България е спяща клетка на сащ.

31

ББ

преди 2 години

трилиони долари...животи на американски деца оставиха и в ес...те строят стратегически на...путин и турция..."приятелите"на САЩ...и не е от вчера...това лицемерие и предателство,...нелепо и престъпно е...това не е политика...това не е...Богуугодно!... и да престъпно е!

30

ББ

преди 2 години

става интересно...Бог да пази САЩ!

fallback