Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

Туристическите агенти са готови да протестират. Те искат план за справяне с кризата с коронавируса, съобщи Димитър Балтов от сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма“.

Той поясни, че браншът настоява за координация между институциите и предвидимост.

„Година и половина след началото на кризата не знаем кога ще бъдем затворени, не се знае какво се случва. Трябва да има икономически щаб, в който да участват наши членове”, посочи той пред Нова тв.

“Голяма част от туристите от чужбина не са дошли в България, а летният сезон у нас е бил добър само на някои места”, допълни той.

Още по темата
„Част от големите комплекси по Българското Черноморие, където хотелите са с голяма леглова база и наемат най-много заети, останаха полупразни, други - затворени”, допълни Балтов.

Представителят на Сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма” каза, че са били на среща в Министерството на икономиката, на която са били обсъдени мерките.

„Мерките в момента не са разработени, а докато влязат в сила - минават 3-4 месеца. В момента нашето финансиране е ключово за оцеляването ни”, заключи Балтов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase