Снимка: БГНЕС
fallback

България ми е в сърцето и съм влязъл в тази роля, защото милея за тази родина. Това каза в Сопот министърът на икономиката Кирил Петков относно гражданството си.

Oще по темата
Той благодари на президента Румен Радев за вчерашните реплики по тази тема, предаде БТА. Въпросът беше повдигнат на консултациите с ДПС и Радев каза, че е питал Петков коя е родината му и е получил еднозначен отговор.

"Аз съм българин" е единственото, което мога да кажа, че съм, добави Петков. Министърът се срещна в Сопот с ръководството и синдикатите на ВМЗ, след което пред журналисти обяви, че иска оставките на 4-членния борд на Съвета на директорите на фирмата и на изпълнителния директор на Българската консолидационна компания.

Според него след поисканите оставки още днес след обяд ще се чуят още новини във връзка с неговото гражданство.

Истината е, подчерта той, че аз съм се отказал от канадското си гражданство преди да стана министър и оттук нататък уважавам Конституционния съд - ако от там имат някакви препоръки, ще се съобразя с тях. Но дотогава моята задача е да си вършим работата, заяви Петков.

Според бивши конституционни съдии, цитирани от него, всички актове, издадени от Петков в качеството му на министър, били стабилни. Моята роля е да не губим нито ден, каза той, а темите, повдигнати от опонентите му, определи като "маловажни за държавата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

IT

преди 2 години

Кирил Петков е вдъхновяващ млад мъж, който за 3 месеца взе повече добри решения за България, отколкото партията на ББ би могла да вземе, ако можеше да управлява още 1000 години. Това е така, защото Кирил Петков е интелигентен и образован, не е бил пожарникар или охранител и няма досие в ДС. Ако някой не може или не иска да го разбере, толкова по-зле за България. А тези зад граница са там, за да издържат близките си в България, за които точно ББ направи невъзможно да се издържат сами. Айде със здраве!

239

Анонимен

преди 2 години

243 Петков пусна кранчето за кръга около себе си/ДБ, Радев/БСП/ДС. От тук нататък, става наводнение...

238

Анонимен

преди 2 години

254 И Слави имаше най-високия рейтинг, пък не можа, да състави правителство. Апропо, ИТН първи биха тревога, че Петков е назначен в нарушение на конституцията.

fallback